Zwolse Steenhouwerij

Merken en Soorten Natuursteen bij Zwolse Steenhouwerij

Bij Zwolse Steenhouwerij geloven we in de kracht van diversiteit en kwaliteit als het gaat om natuursteen. Ontdek onze uitgebreide selectie merken en soorten. 

GRANIET

Graniet is een natuurproduct, de natuurlijke structuren zijn in elke plaat anders. Hierdoor is uw product uniek in elk opzicht. Graniet is krasvast, stootvast en slijtvast. Hierdoor is graniet erg gebruiksvriendelijke en uitermate geschikt voor gebruik als keukenblad.

Composiet

Composiet is zoals wij dat noemen een ‘’kunststeen’’. Kwarts wordt samengeperst met hars tot composiet. Door het samenpersen wordt composiet heel geconcentreerd. Hiermee wordt de poreusheid verminderd en is het krasbestendig, stootvast en slijtvast. Echter is het advies wel om agressieve vloeistoffen direct te verwijderen van het blad.

Keramiek

Keramiek is het meest hittebestendig van de soorten die wij leveren. Hete pannen direct op het blad zetten zorgt niet direct voor verkleuringen. Door de hoge dichtheid van het materiaal neemt het ook geen vloeistoffen op. Een keramiek blad is hierdoor ook zeer hygiënisch, omdat het geen etens- of vuilresten achterblijven.