Zwolse Steenhouwerij

Zwolse Steenhouwerij | Onderhoudsspecialist

Wanneer natuursteen een opknapbeurt verdient, bent u bij ons aan het juiste adres. De Zwolse steenhouwerij is specialist in het: slijpen, kristalliseren, polijsten, impregneren, slijpen. Bij beschadigde of ongelijk gelegde vloeren begint men met slijpen. Bij het slijpen verwijdert men alle oneffenheden en krassen uit het oppervlak. Met behulp van diamantschijven wordt van grof naar zeer fijn uitgevlakt en geslepen, waardoor een mooie zijdeglans ontstaat.

ONDERHOUDSMOGELIJKHEDEN BIJ ZWOLSE STEENHOUWERIJ

Kristalliseren

Kristalliseren is mogelijk op marmer, kalksteen of travertin. De aanwezige kalkdelen worden omgezet in kwartsdelen. Met een schijf van staalwol of kunststof en kristallisatiepoeder wordt de toplaag verdicht. Hierdoor ontstaat een verharde toplaag met een mooie glans. Deze laag biedt weer hardheid, doorzichtigheid en bescherming tegen het indringen van vuil en vleken.

Deze methode kan ook als een tussentijdse behandeling worden uitgevoerd. Kristalliseren wordt ook wel verglazen genoemd.

Polijsten

Polijsten is het steeds fijner verdichten van het oppervlak, waardoor er een zijdeglans ontstaat (gezoet). Indien u een hogere glans wenst is dit mogelijk door meerdere polijstgangen uit te voeren, met een speciale hoge toerenmachine en een extra fijn polijstpoeder of een polijstpasta. Het marmer en graniet van de Zwolse steenhouwerij kunt u op verschillende niveaus van polijsten verkrijgen. Hoe minder de plaat gepolijst is, hoe natuurlijker deze vaak overkomt. Polijsten noemt men ook wel opschuren.

Impregneren

Door impregneren wordt de steen beschermd tegen het indringen van vuil en wordt het onderhoud uiteindelijk makkelijker. Bij het impregneren worden de poriën in het gesteente gevuld. Afhankelijk van de wensen van de klant en het soort vloer wordt het middel gekozen. Hierdoor blijft uw vloer voor lange tijd in perfecte conditie.

Wij adviseren daarom ook om na het leggen van uw natuurstenen vloer deze te laten impregneren door ons.Tevens restaureren en renoveren wij natuursteen.

WAT KUNT U ZELF DOEN?

Wat kunt u zelf aan onderhoud van uw natuursteen doen! U kunt natuursteen het beste met heet water en een zuurvrij reinigingsmiddel schoonmaken. Er bestaan verschillende middelen voor het schoonmaken van natuursteen. Wij hebben deze middelen in ons assortiment en op voorraad.